4 gode aktiviteter for børn til familiefødselsdagen 1

4 gode aktiviteter for børn til familiefødselsdagen

Aktiviteter for børn kan være nøglen til en god og hyggelig dag for både børn og vokse 😉 I weekenden skal jeg holde fødselsdag for hele den pukkelryggede. Der kommer nogle skønne, søde og dejlige børn – men flest voksne. Derfor skal vi have nogle aktiviteter for børnene , og lur mig om ikke de voksne også synes, at det er meget sjovt.

Det plejer at være superhyggeligt, når familien samles, og det gør vi rimelig tit. Der er bare det ved det, at hvis vi ikke gør noget andet, end det, vi plejer, så kan det godt gå hen at blive en lille smule ensformigt. Jeg har derfor besluttet, at der skal ske noget nyt i år – ikke noget særligt, men der skal bare være lidt aktiviteter for familien, som sætter lidt fut i både unge og gamle.

1. aktivitet – Bingo!

4 gode aktiviteter for børn til familiefødselsdagen 2

Når vi har spist (psst prøv i øvrigt den her lækre champignontærte – den har vi lavet mange gange, og alle er vilde med den), skal der spilles bingo. Vi kører den traditionelle bingo med sidegevinster og det hele. 

For at peppe det lidt op, har vi fundet en video på Youtube, hvor numrene bliver læst op – så er der lidt sjov med det. Vi kører den op på fjernsynet, så alle kan følge med. Det går lidt hurtigt, når de læser op, så vi pauser den bare indimellem

2. aktivitet – popcornmaskine

Yes, vi er gået all in og har købt en popcornmaskine – og børnene eeeelsker den. (Og indrømmet, jeg synes faktisk også, at det er vildt hyggeligt). Den er naturligvis blevet testet flere gange inden fødselsdagen, og den lever helt op til forvetningerne.

Børnene får naturligvis “ansvaret” for maskinen, og hvis det går, som det plejer, skal de nok sørge for, at den konstant er i drift, og at der kommer popcorn i en lind strøm. Og så er det superhyggeligt at stå at vente på, at popcornene fylder bakken, mens duften af biograf, tivoli og hygge bare spreder sig lige så langsomt.

4 gode aktiviteter for børn til familiefødselsdagen 3
Faktisk fik jeg i løbet af ingen tid fat i popcornmaskinen – 1-2-3 på DBA, og så havde jeg den fineste maskine, som kun havde været brugt to gange før. 200 kr. Det er da billigt.

3. aktivitet – klippe-klistre popconbægre

I kampen mod iPads, har jeg fundet de her fede popcornbægre på nettet, og dem skal børnene selv lave – for ingen popcorn uden et bæger, og dem er jeg helt sikker på, at børnene gerne vil hjælpe med. De her bægre er fra MGP, og de ligger lige her til fri afbenyttelse. De skal bare klippes ud og limes sammen. Bum 🙂 Du kan finde dem lige her.

Bægrene er ikke så store, men det gør ikke noget, for så skal der klippes lidt flere, og man kan få lov til at få popcorn af flere omgange.

4 gode aktiviteter for børn til familiefødselsdagen 4

4. aktivitet – design din egen is

Namnam – design din helt egen is med alt det, du allerbedst kan lide! Dét lyder lækkert 🙂

Når vi når til desserten får børn (og voksne 😉 lov til at designe deres helt egen is. Vi har købt vanille- og chokoladeis…men det er ikke det sjove. Det sjove er de fine isbægre med træskeer fra Søstrene Grene – og ikke mindst den topping, mankan gå helt og aldeles amok i.

Vi smuldrer nogle hjemmebagte cookies, der er Qlickmix (den der med de små stykker slik fra Haribo), lækre, friske hindbær, skumfiduser, Oreos og karamelsauce….når ja og naturligvis masser af M&M’s. Jeg forestiller mig, at børnene bliver hængende lidt længere tid ved bordet end normalt – og måske de voksne napper en ekstra dessert også.

Har du et godt tip til, hvordan man pepper familiefødselsdagen op? Skriv den gerne i kommentarfeltet 🙂 Tusinde tak.

Vil du have flere tips til, hvordan du kan aktivere børnene – læs med her.

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen