diy ansigtsmaling

Ansigtsmaling til børn – til fastelavn, fødselsdag og halloween..eller bare fordi :)

Vi elsker ansigtsmaling hjemme hos os, og det er ikke sjældent, vi lige hiver kittet frem og tryller en løve, en tiger, en indianer, en dracula eller måske en sommerfugl frem. Efter bedste evne naturligvis.

Indeholder reklamelinks.

Vi startede med bare at købe nogle farver i det lokale supermarked (de runde, man kan få alle steder, når det er fastelavn eller halloween), men man kan ret hurtigt mærke, at de ikke helt rækker, hvis man gerne vil kaste sig ud i lidt detaljer og forskellige teknikker. Så derfor ønskede vi os et rigtigt ansigtsmalingskit – og fik det. Mormor og morfar gik all in, og vi fik et rigtig fint sæt, som vi har haft glæde af mange gange.

Jeg vidste ikke særlig meget om ansigtsmaling, men heldigvis fik vi også en bog om ansigtsmaling med, og den har vist sig at være den bedste i verden. Den er faktisk så god, at Mathilde har villet læse i den til godnatlæsningen mange gange (rigitgt mange gang) lige siden. Den viser en masse søde børn, der er blevet malet – og ikke mindst præcis, hvordan man gør det….så børnene ikke bliver skuffede 😉

Når du først har de gode farver og de ting, du skal bruge, er det meget sjovere at kaste sig ud i.

Ansigtsmaling til børn - til fastelavn, fødselsdag og halloween..eller bare fordi :) 1

Sådan kommer du i gang

Du kan vælge, om du vil købe tingene enkeltvis eller måske købe det hele i en færdig pakke. Vi fik en færdig pakke, og det var meget rart, at man ikke skulle til at finde ud af, hvad man skulle bruge selv. Nu, hvor vi så kender lidt mere til det, kan vi altid købe flere pensler eller andre farver…dem med glimmer er et stort hit.

Dette skal du bruge:

Instruktionsbogen følger med i de fleste sæt, man kan købe, og de viser trin for trin, hvordan man skal gøre. Jeg synes, at det er en stor hjælp, og ting, der ser ud til at være meget svære at male bliver pludseligt meget lettere, når man ved, hvordan man skal gøre det.

Vil du hellere bruge en onlineguide til, hvordan du kan male rigtig flot, så prøv den her.

Her er lidt inspiration til, hvordan du kan male dit barn

Ansigtsmaling til børn - til fastelavn, fødselsdag og halloween..eller bare fordi :) 1

Bare fordi 😉

Når man får et helt nyt sæt med ansigtsmaling foræret, skal det naturligvis testes. Så selvom det var sommer, og vi var på vej på legepladsen, skulle vi da lige have gang i farverne. Så vi fik bladret godt igennem bogen, der fulgte med, og det skulle naturligvis være Minnie Mouse, vi skulle kaste os ud i som det allerførste. Og det var med en lille smule ærefrygt, jeg startede med at male. Men der var en rigtig fin instruktion i bogen, så selvom sløjfen er liiiidt større i den ene side end i den anden, er jeg faktisk ok godt tilfreds med resultatet. Og heldigvis blev det også godkendt af prinsessen…eller Minnie Mouse 😉

ansigtsmaling Minnie Mouse

Tip: Giv det hele et ekstra pift ved at putte lidt glimmer på til sidst – som her på næsen og i panden. Det giver lige det sidste.

Flag og fyrværkeri til fødselsdagen

Det var morfars fødselsdag, og det skulle selvfølgelig fejres med gaver, flag..og naturligvis flag og fyrværkri i ansigtet. Jeg vidste ikke helt, hvordan vi skulle male Mathilde på en måde, så det ikke bare blev de klassiske flag på kinderne, så jeg gjorde, som jeg ofte gør: Jeg spørger Google, og her er det jo så fantastisk, at man tit finder gode idéer til nye ting. Jeg fandt nogle fine billeder og kombinerede det hele på min egen måde.

Det endte sådan her, og både morfar og Mathilde var glade for resultatet.

Tip: Sæt tre prikker ved siden af hinanden ved øjnene og ved siden af næsen. Det giver en rigtig god og detaljeret effekt.

Isdronning til fastelavn

Elsa…..ikke bare én, men både to og tre gange.. Yes, Frost har sat sit tydelige præg på vores pige. Faktisk har hun både været Elsa til fastelavn og i en lidt mere uhyggelig udgave til halloween.

Men Elsa skulle det være, så jeg prøvede derfor at lave det, som det ser ud i den famøse bog, der efterhånden har reddet mig en del gange. Vi gik i krig med isdronningen, hun (som billederne vist også viser) blev meeeget glad og stolt.

Ansigtsmaling til børn - til fastelavn, fødselsdag og halloween..eller bare fordi :) 8

Tip: Maler du mindre børn, kan det godt betale sig at holde sig til at male i panden og den øverste del af ansigtet, da malingen hurtigt bliver tværret ud rundt om munden på de små.

Zombie og heks til halloween

Det er godt nok svært at slippe udenom halloween efterhånden. Jeg kæmpede lidt imod i en del år, men det er altså ret svært, når man har børn. Så der var kun ét at gøre – at overgive sig til cirkusset.

Så de sidste to år er vi gået med hhv. heksen og zombien, og der er ingen tvivl om, at Mathilde selv syntes, at hun var meget farlig – især som zombie. Her blev der lagt en base af hvid, duppet med svampen med sort og efterfølgende malet detaljer på.

Tip: Dup med sort for at give dybde over og under øjnene.

Ønsker du mere inspiration til kreative idéer, man kan lave med familien, så læs med her.

Ansigtsmaling til børn - til fastelavn, fødselsdag og halloween..eller bare fordi :) 10

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen