fastelavnsboller

Fastelavnsboller med masser af pynt

Mmm… fastelavnsboller. Mmm krymmel, creme, flødeskum og pynt i massevis!

Så er det snart fastelavn igen – med alt, hvad der følger med, og det er svært at komme udenom både udklædning, ansigtsmaling, tøndeslagning, fastelavnsris – og naturligvis de obligatoriske fastelavnsboller. Uanset, om du er mest til creme eller flødeskum, wienerdej eller gærdej, så er de fleste enige om, at denne syndige bolle bare smager godt!

Indeholder reklamelinks.

“Boller vil jeg have!”

Man kan naturligvis sagtens købe sig til en hyggestund med lækre fastelavnsboller til familen – men man kan jo også vælge at gå all in og lave fastelavnsbollerne selv – for her får man jo så også muligheden for at gå helt amok i pynt, og er der noget, børnene elsker, så er det at pynte og at give den gas med glasuren.

Udover at smage brandgodt, er det også en masse muligheder for at lave nogle sjove traditioner derhjemme – det kunne eksempelvis være, at I bager jeres egne fastelavnsboller. Så hvorfor ikke gøre bagningen til en familieaktivitet?

Tip: Er udklædningen til dit barn på plads? Måske savner du inspiration til en sød eller måske farlige ansigtsmaling.

Så fat kagerullen, bageunderlaget, børnene og resten af familien – nu skal der hygges.

fastelavnsboller

Opskrift

Dej:

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2,5 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 200 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Kagecreme:

  • 1 æggeblomme
  • ¾ spsk. majsstivelse
  • 1¼ dl mælk
  • ¾ spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. smør
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Glem ikke:

  • Et halvt glas hindbærsyltetøj

Glasur:

  • En pakke flormelis
  • En smule kogt vand
  • Frugtfarve

Sådan gør du:

Dej:

Lun mælken i en lille gryde, og kom den herefter over i en skål. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt så vaniljesukker, sukker og æg.

Del hvedemelet i to (200 g i hver skål), og smuldr smøret ned i den ene portion mel. Blandingen hældes over i skålen med den lune mælk og de øvrige ingredienser. Ælt det hele sammen (brug gerne en køkkenmaskine), og tilsæt herefter den sidste portion mel, som æltes med ind i dejen til den er glat og lind.
Læg et viskestykke over skålen, og lad nu dejen hæve en times tid.

Creme:

Så er det tid til at lave cremen, som skal udgøre halvdelen af fyldet i de færdige fastelavnsboller.
Æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker skal nu piskes sammen i en gryde. Nå du har pisket det hele sammen, skal det varmes op og kort nå kogepunktet. Husk at piske imens, så det ikke brænder på.

Nu skal smørret tilsættes og piskes sammen med de øvrige ingredienser.

Cremen skal nu på køl.

Tip: Put cremen i en skål og læg film over – sørg for, at filmen ligger direkte ovenpå cremen og ikke sidder som et låg henover skålen. Ved at lægge filmen hel ned til cremen undgår du, at der dannes kondens på filmen, når den lune creme kommer i køleskabet.

Nu skal fastelavnsbollerne formes

Tag din kagerulle, og rul dejen ud i en stor kvadrat, og herefter inddeles den i 16 små kvadrater.

Tip: Brug en pizzaskærer til at skære i dejen med. Det går supernemt 🙂

Nu lægger du så hhv, en tsk. creme og en tsk. syltetøj på hver firkant. Herefter folder du alle hjørnerne ind mod midten, så fyldet lukkes inde i bollen. Pensl lukningen med et sammenpisket æg, så lukningen holder, og læg den færdige “pakke” på en bageplade med bagepair – med lukningen nedad. Så bliver fyldet inde i fastelavnsbollen.

Bollerne skal nu hæve på pladen i et kvarters tid.

Når de har hævet færdigt, pensles overfladen med æg, og bollerne er nu klar til at blive bagt.

Bag bollerne 18-20 min. ved 200 grader, og lad dem herefter køle af.

Og så til det sjove!

fastelavnsboller

Rør flormelis og vand sammen i en skål. Tilføj vand, så du ender med en konsistens på glasuren, der ikke er for tynd men heller ikke for tyk.

Fordel nu den hvide glasur ud i flere skåle svarende til de farver, du ønsker at have. Tilsæt frugtfarve til hver skål, rør rundt, og juster farven til den er, som du ønsker den.

Tip: Hav dit topping eller pynt klar, når du går i gang med glasuren. Pytet skal på, inden glasuren stivner – så hænger det bedre fast.

Put glasur på fastelavnsbollerne, og tilsæt pyt og topping, som du ønsker det.

Er det svært at finde på, hvordan du pynter dine fastelavnsboller allerbedst? Her er en liste over ting, du kan putte på dem:

  • Chokoladeknapper eller -kugler
  • Hakkede mandler
  • Mandelsplitter
  • Pistacienødder
  • Små stykker slik
  • Jordbærsnørrebånd
  • Citronskal (øko)
  • Appelsinskal (øko)
  • Frysetørrede hindbær

Vild med fastelavnsboller?

Hvilken fastelavnsbolle er den bedste, og hvad skal man vælge? Find inspiration i 37 forskellige slags fastelavnsboller.

Fastelavnsboller med masser af pynt 1

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen