Røde og friske kinder

5 tips til den sjove løbetur for hele familien

Det ender med en løbetur… 🙂

Lørdag morgen. Du vågner til en stille og hygge lige morgen – lige indtil børnene står op. Der er fuld fart på,og der skal bare ske noget – og det skal være lige nu….ikke nu…..men nu.

…problemet er bare, at der først rigtigt er noget på programmet fire timer senere. Puha, det bliver en lang dag. Hvad skal man gøre for, at aktivere børnene og for ikke at blive helt bims?

RØDE KINDER OG FRISK LUFT TIL ALLE I FAMILIEN

Sådan tænkte jeg også lørdag, da jeg vågnede. Jeg gik ind i vores stue for lige at vågne stille og roligt. Sådan cirka tre sekunder efter, jeg havde smidt benene på langs med en kop kaffe, stod vores datter der. Sød og dejlig, inden tvivl om det. Men også med der blik i øjnene, hvor man godt kunne se, at børnefødselsdagen, hun skulle til fire timer senere, lå alt for langt ude i fremtiden til, at det var til at kapere for hende.

Så hvad gør man så, når der udsigt til fire timers kuller en lørdag formiddag?

På med løbetøj, overtræksbukser og cykelhjelm – og så af sted

I vores familie er svaret: Ud at få noget luft! Få brændt noget krudt af og få noget luft. Der er bare lige det ved det, at det sjældent bliver modtaget særlig godt, når vi spørger vores datter, om hun vil med ud at løbe . Hun plejer at cykle ved siden af, men det ændrer ikke på, at svaret for det meste er: Nej tak..

Psst. Læs mere om, hvordan børn nemt kan få motion og blive aktiveret – uden at lægge mærke til det.

Vi besluttede nu alligevel, at det skulle vi. Alle sammen. Også hunden – den er nu ikke svær at lokke med, så det går lidt nemmere end med arvingen 😉

Men ok, alle mand kom i løbetøjet, overtræksbukserne, cykelhjlemen og ikke mindst hundesnoren.

Og herefter kommer så udfordringen. For hvordan motiverer man familen til at holde kadencen hele vejen på ruten?

Her er 5 tips til, hvordan du holder hele familen motiveret på løbeturen:

  1. Sørg for, at længden på ruten passer alle i familen. Løb max fem kilometer – der kan børn på 5-6 år sagtens følge med på cykel
  2. Øv noget på vejen. Det kan være at starte på cyklen, at dreje, stoppe eller vende – alt efter hvor dygtige børnene er til at cykle
  3. Lav konkurrencer for hele familien – hvem kommer først til et bestemt punkt eller hvor langt kan man kaste en sten ud i vandet
  4. Find ting på vejen, som I kan lave krea med senere på dagen – det kan være flotte sten, grankogler, blomster eller andet
  5. Lad børnene tage tid, mens de voksne laver intervalløb på en bakke eller bare på en lige strækning.

Her kan du se, hvordan vi har prøvet at gøre vores egen løbetur lidt sjovere for alle:

Øvelse gør mester – og det går bedre med selv at starte cykelen

Det kan være svært at holde balancen, når cyklen skal startes. Brug løbeturen til at øve netop dette, eller prøv at se, hvem der kommer først. Mor eller far, der løber eller børnene på cykel.

Intervalløb op og ned af bakken (pheeew)

Har du en bakken i nætrheden, så brug den til intervalløb. Har du ikke en bakke eller andet terræn, der kan udfordre, så løb rundt på et mindre område eller lav et stigningsløb på en lige strækning. Lad børnene tage tid på, hvor hurtige de voksne er – så er de beskæftiget, mens de venter.

Hunden får også motion, og vi øver os i at kaste lette pinde langt ud i vandet – i modvind 😉

Har man en hund, er det oplagt at tage den med ud på løbeturen. Her man kan bruge turen på at træne lydighed (det burde vi nok selv gøre..) eller måske øve sig i at kaste en pind så langt, som muligt. Vi havde ikke så meget held med de lette pinde, som i strid modvind ikke kom så lagt ud. Men det gjorde ikke noget. Vi hyggede os, og hunden havde en fest. Ps. den trængte også gevaldigt til at blive skyllet igennen, da den lige havde rullet sig i mudderet to minutter forinden..

Man skal måske nok huske, at sådan en tur kræver lidt tålmodighed, og vi endte med at løbe de fem kilometer på 56 min. Ikke nogen fantomtid, men det er slet heller ikke meningen med denne aktivitet.

Til gengæld fik vi grinet, hygget os sammen som familie – og alle fin brændt krudt af og fik sunde røde kinder.

….og lige pludselig var der ikke så lang tid til, at børnefødselsdagen skulle starte, og dagen havde slet ikke været så lang alligevel.

Savner du inspiration til, hvordan du aktiverer børnene på en kedelig søndag, så læs med her.

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen