madpakke, pizza twisters

Grove pizza twisters til den sunde madpakke

Madpakken kalder igen igen, og hvad skal man dog finde på? Mange børn er glade for pizza, men det er måske ikke det sundeste at få med i madpakken hver dag. Men man kan måske alligevel godt lave noget, som minder lidt om den populære pizza – uden helt at være det.

Jeg er blevet ret glad for de her pizza twisters. De er supernemme at lave, og så er jeg fan af de ting til madpakken, der kan fryses og tages op dagen inden, de skal bruges.

Opskrften er til nok til en god portion – der blev faktisk til fire plader! Hvis det er lige i overkanten, og pladsen i fryseren bliver for trang, så tag halvdelen, og så har du stadig masser af pizza twisters til familien.

Dette skal du bruge til dejen:

 • 1/2 liter koldt vand
 • 3/4 olie
 • 50 g gær
 • 1/2 tsk salt
 • 300 g fuldkornshvedemel
 • Ca. 500 g hvedemel – til dejen er glat og ikke hænger fast på fingrene
pizzatwisters

Dette skal du bruge til tomatsauce, fyld og topping

Tomatsauce:

 • Et glas rød pesto
 • En dåse tomatpuré
 • En håndfuld Frisk basilikum
 • En spsk tørret oregano
 • 1 mozzerellaost

Tip: Du kan også tilføje en skefuld mandler, som giver sødme og lidt ekstra struktur til din tomatsuace.

Fyld:

 • Seranoskinke/landskinke

Brug Seranoskine, skinkestrimler eller andet fyld, som du og ungerne kan lide. Jeg har brugt noget, der hedder “Landskinke”, som minder allermest om en Seranoskinke.

Topping:

 • Sesamfrø

Jeg brugte en god portion sesamfrø, men du kan også bruge andre typer af frø, eksempelvis birkes eller solsikkefrø.

Sådan gør du:

Dejen: Start med at putte det kolde vand i en skål. Tilsæt olie, gær og salt. Når gæren er opløst i vandet, kan du tilsætte fuldkornshvedemelet. Rør det hele godt sammen, inden du putter mere mel i.

Tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt. Jeg lavede selv dejen uden helt at få mål af, så føl dig frem, og mærk efter, hvornår dejen er glat og ikke klistrer på fingrene – så er den nemlig helt perfekt.

Når du er nået dertil, skal dejen hæve ca. to timer i køleskab.

Tomatsaucen: Mens dejen hæver, kan du forberede din tomatsauce.

Tag alle ingredienserne, og put dem i en blender eller en minihakker. Blend det godt, indtil du har en lind og cremet masse.

Grove pizza twisters til den sunde madpakke 1

Nu skal du lave dine pizza twisters

Dejen har hævet færdig, tomatsaucen er lavet, og dit fyld og topping står klar på bordet.

Dejen deles nu op i klumper, der fylder ca. en bageplade, når de er rullet ud. Rul dejen ud, og fordel tomatsauce på den ene halvdel af dejen, og læg skinke ovenpå.

Grove pizza twisters til den sunde madpakke 2

Nu foldes den halvdel uden fyld på over den anden halvdel. Oversiden pensles med olie, og du kan nu drysse sesam udover dejen.

Skær nu dejen ud i strimler, der er ca. 1 1/2 cm brede, og læg strimlerne enkeltvis over på en bageplade. Tag nu fat i hver sin ende af strimlerne, og twist enderne i hver sin retning til snoningen strækker sig over hele strimlen.

Bag dine pizza twisters ved 225 grader varmluft i ca. 11 minutter. Velbekomme!

Grove pizza twisters til den sunde madpakke 3

Snacks og lækre madpakker

Pizza twisters, små sunde bananhapsere eller hvad med en hjemmelavet müslibar? Det kan være svært at blive ved med at finde på spændende og sunde ting til madpakken. Men mulighederne er mange, og tit har vi det meste, der skal til for at lave en lidt anderledes snack til madpakken, i køleskabet.

Du kommer langt med æg, banan, hvedemel, havregryn, nødder og frø. Så kast dig ud i det, og tag børnene med i køkkenet, når der skal eksperimenteres med nye, lækre og sunde varianter til 10’er maden eller madpakken.

Har du ikke mod på at eksperimentere, så find flere opskrifter på mad til den nemme og sunde formiddagssnack til børnene lige her.

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen