Glas med servietter

Guide: Sådan dekorerer du glas og dåser med servietter

Hvis du, ligesom jeg, er tosset med DIY ikke kan lade være med at gemme på de fine glas, når rødbederne, hvidløgsosten eller syltetøjet er brugt op, så har du masser af muligheder for at lave noget DIY, som er fint og persoligt ud af dem. Og heldigvis kan børnene sagtens også være med til den her aktivitet, og det er superhyggeligt at sidde sammen og lime og klippe ud.

Indeholder reklamelinks.

Sådan kommer du i gang

Det allerførste, du skal gøre, når du får lyst til at give dig i kast med decoupage (som det hedder, når man limer udlklip på noget) er at begynde at gemme alle de gamle glas, du kan komme i nærheden af. Hos os er glassene fra hvidløgsost i høj kurs, fordi de er superfine som små fyrfadslys …og så er det nemt at få etiketten af, og det tæller naturligvis også.

Glassene

Når du har fået fat i alle de glas, du skal bruge, begynder det sjove. Så er det i gang med at lede i skuffer og skabe efter servietter, du kan bruge – eller du kan hoppe et smut i det lokale supermarked efter lige præcis de servietter, der passer til de glas, du gerne vil lave.

Servitter med det rette mønster

Jeg måtte lige en tur ned efter fødselsdagsservietter, da vi skule lave fødselsdagslys og fik så lige et par ekstra pakker med hjem med både fjer og blade på.

Dette skal du bruge:

For at komme i gang med decoupagen, skal du bruge følgende ting:

  • Lim – jeg plejer at bruge limlak, som er nemt at arbejde med og giver en flot overflade
  • Pensel
  • Saks
  • Servietter
  • Glas

Og så er det ellers bare at slippe kreativiteten løs.

Fødselsdagslys

Disse fine fødselsdagslys er lavet af glas fra hvidløsgsost og så fødselsdagsservietter naturligvis. De er så hyggelige at have på bordet, når der er fødselsdag i familen – eller også kan de bruges som en ekstra og meget personlig gave til den, der har fødselsdag.

Guide: Sådan dekorerer du glas og dåser med servietter 3

Tip: Læg først et lag med hvide serivetter for at danne baggrunden. Klip herefter flagene ud af fødselsdagsservietterne, og sæt dem på i det mønster, du ønsker.

Blyantholderen

Denne søde blyantholder til børneværelset fungerer rigtig godt til de mange farveblyanter, som normalt ligger sådan lidt over det hele. Får børnene lov til at lave ting til værelset selv, er det tit også nemmere at få dem til at bruge det. Den her er lavet af min datter. Hun hat selv valgt mønsteret, hvilket glas, det skulle være og naturligvis klippet og limet selv.

Guide: Sådan dekorerer du glas og dåser med servietter 4

Urtepotteskjuleren

Man kan lime servietter og dekorere meget andet and glas. Jeg har gemt en gammel dåse, som jeg tænkte, at jeg godt kunne få noget ud af.

Her har jeg faktisk snydt en lille smule, for inden jeg limede servietten på, valgte jeg at spraymale dåsen for at give den et ekstra lille pift. Den skulle naturligvis lige tørre natten over, inden jeg kunne begynde at lime på den.

Den mønstrede urtepotteskjuler var faktisk én, jeg havde i forvejen. Den er guldfarvet indenunder, og i det rigtige lys, skinner den gyldne tone faktisk rigtig fint igennem mønstret fra servietten, der er limet udenpå.

Tip: Overvej, om du bruger ét eller to lag af servietten, når du limer det på en overflade. Til venstre er brugt ét lag – til højre er brugt to lag. Jo færre lag, du bruger, jo mere sårbart bliver det også, når du limer det på.

Hyggelyset

Når du laver personlige og hjemmelavede hyggelys, kan det være rigtig fint, hvis du bruger glas, der er forskellige i størrelsen. Det er nemlig rigtig fint, hvis man sætter dem sammen på en bakke eller på et fint dækket bord.

Til venstre er to forskellige glas, hvor det samme mønster er brugt. Man kan evt. vælge at sætte små blomster i det største glas.

Til højre, har jeg brugt et noget større glas. Det kan bruges både som holder til grydeskeer, blyanter, som en vase – eller her som en lidt større fyrfadsstage.

Tip: Vikl garn eller snor om de glas, der har gevind. Så får du den sidste finish med og får skjult gevindet.

Tip: Put noget mel, sukker eller andet tungt i et glas, og placer en lang ske eller en pind i glasset. Så kan du bruge det som tørrestativ.

Har du mod på endnu mere krea med familien – så læs med her.

Guide: Sådan dekorerer du glas og dåser med servietter 14

Indlæg oprettet 35

5 tanker om “Guide: Sådan dekorerer du glas og dåser med servietter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen