Krea og DIY

Hvad skal vi lave? 10 sjove og kreative aktiviteter med børn

“Moaaaarr, hvad skal vi lave?” Starter din længe ventede ferie eller weekend også tit sådan? Der er en forventning om, at noget skal ske, en familieaktivitet, noget krea, DIY eller underholdning i en eller anden form. Der er bare lige det ved det, at du ikke lige har tænkt over, hvad det kunne være, og ungerne tripper. Hvad skal man dog finde på?

Heldigvis er der hjælp at hente, og nogle gange skal man bare lige mindes om, at de simple aktiviteter faktisk kan være ret sjove for alle at være med til.

Indeholder reklamelinks.

Nå, men hvad skal vi lave? 🙂

Man kan naturligvis altid køre et sted hen og få en oplevelse, men der er også en masse aktiviteter, som man sagtens kan lave derhjemme.

Jeg har samlet en liste af ting, som altid er et hit hjemme hos os. Det kræver ikke det store, men fælles for alle tingene er, at det er sjovt at lave sammen, og at det er nemt at gå til.

Hvad skal vi lave?

1. Tegn sammen

Fat farveblyanterne, tuscherne eller farvekridtet i skuffen, og slå jer løs på papir, karton, pap eller andet.

I kan også få hjælp fra Youtube, hvor I kan blive guidet til, hvordan hele familien kan tegne sjove og søde tegninger. Læs meget mere om det lige her.

Når jeres tegninger er færdige, så sæt strøm til dem, og giv dem liv med denne fede app.

Tip: Vil I hellere prøve helt nye tegnemetoder, hvor man med sjove gadgets kan udfolde sin kerative evner, så kan I prøve en tegnepen eller et tegnebræt.

2. Lav din egen slim – helt uden lim

Slim er bare det helt store, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange, min datter har tigget og bedt om, at vi skulle lave slim.

Vi har prøvet en opskrift med lim, og mange opskrifter på slim er baseret på lim, men det blive ikke rigtig godt, og tanken om, at vi sad med fingrene i lim var ærlig talt ikke særlig rar. Se i stedet disse fire opskrifter på slim – helt uden lim! Og gå amok i slim i forskellige teksturer og farver.

3. Gå i køkkenet, og bag noget lækkert

Hvad med at gå i køkkennet og bage noget lækkert, noget hyggeligt eller noget, I kan spise til frokost eller aften? En saftig chokoladekage, sprøde knækbrød, sunde muffins eller nogle lækre, grove boller.

Så smøg ærmerne op, find kagerullen frem, og sæt familien i sving med at måle op, blande, mixe, røre og pynte – og det er tilladt at smage undervejs. Hyg jer med bagningen, og nyd jeres bagværk med en varm kop kakao eller saftevand bagefter.

4. Lav hjemmelavet hårpynt

Til tøserne er er en idé, som mange vil synes er et hit. Mange har en gammel plastikhårbøjle liggende, og har man ikke det, er de både bilige og nemme at få fat på.

Tip: Du kan læse hele indlægget om hjemmelavet hårpynt her.

Nu skal du så bruge følgende:

 • En limpistol

Pynt til din hårbøjle – det kan være mange ting. Her er lidt inspiration:

 • Slik – som vist nedenfor. Brug alt fra skum til karameller, snørrebånd, vingummier og chokolade.
 • Legetøj – brug små plastikfigurer, små biler, hoppebolde eller andet
 • Terninger i forskellige farver
 • Blyanter, farvekridt og andre skriveredskaber
 • Viskelædere
 • Snørrebånd, silkebånd, snor eller gavebånd
 • Perler i forskellige størrelser og farver
 • Sugerør klippet ud i mindre stykker
Hvad skal vi lave? 10 sjove og kreative aktiviteter med børn 1

Brug din limpistol til at sætte tingene godt fast på hårbøjlen, og tænk over, hvordan du fordeler dem på hårbøjlen. Skal noget fylde mere end andet? Hvilke farver vil du bruge?

Tip: Pas på, at hårbøjlen ikke bliver for tung – så er den svær at holde på hovedet, og den falder nemt af.

Her er vores bud på en slikhårbøjle. Nam nam 🙂

hårbøjle diy

5. Mal på glas

Denne aktivitet kræver en lille smule forberedelse:

 1. Du skal have gemt nogle glas fra syltetøj, rødbeder, smørreost, honning eller andet.
 2. Du skal have købt nogle tuscher, der kan male på glas

Når først du har disse to ting, så er det bare at gå i gang. I kan hurtigt og nemt lave nogle søde, sjove, flotte og meget personlige gaver eller pynteting til jeres eget hjem.

Tryl de gamle glas om til fyrfadsstager, vaser, beholder til bestik, blyanter eller andet.

6. Lav perleskåle

Perleskåle

En anden nem, sød og personlig gave eller pynteting, er perleskåle. Vi har bunker af perler liggende, og man glemmer nogle gange, at perler kan bruges til andet end perleplader. En perleskål er supernem at lave, og der er mange muligheder for at kombinere former og farver, så du kan lave din egen kollektion af skåle, der kan bruges til mange forskellige formål.

Se, hvordan du laver perleskåle.

7. Åbn en “frisørsalon”

Den klassiske leg “frisørsalon” holder stadig. Det er superhyggeligt, og allerbedst er det, når ungerne får lov til at sætte hår på de voksne. Det elsker de, og man er sikker på, at komme ud fra salonen med en frisure, man ikke har haft før.

Find hårbørste, spænder, hårbøjler, elastikker og alt andet hårgrej frem, og find på en masse sjove og fine frisurer.

Frisurer
Sildebensfletning

Savner du inspiration til, hvordan du sætter pigernes hår i hverdagen, så finder du 10 nemme frisurer lige her,

8. Spil et spil

I har sikkert skabene eller skufferne fulde af spil – men har måske glemt, at de ligger der og får dem ikke fundet frem.

Så nu er det tid til at støve kasserne af og finde både gamle og nye spil frem. Har I ikke skufferne fulde af spil, så har I måske et gammel kortspil eller terninger liggende. Saml familien, og hyg jer med et nærværende og sjovt spil.

Tip: Har I mod på andre typer af spil, så prøve et bordtennissæt, som får familien op af sofaen eller et læringsspil, hvis I gerne vil bruge fritiden på at blive dygtigere.

9. Hjemmebio

Rul gardinerne ned, tag hyggetøj på, og find en god film, som alle i familien gerne vil se, og lav så jeres helt egen hjemmebio.

Vil I toppe den og lave aktiviteter, der bygger op til den store film, så kan I lave aktiviteter såsom:

 • Lav jeres egne billetter til filmen
 • Lav jeres egne popcornbægre, og fyld dem med lækre, varme popcorn
 • Lav en filmplakat med temaet fra filmen

Glæd jer til nogle hyggelige og afslappende timer med hjemmebio og dyner i stuen – og måske en godtepose til.

10. Kreadag

Tag børnene med i kreaværkstedet, og find alt det frem fra skufferne, som I kan bruge til at lave kreative aktiviteter med

Brug limpistol, limstifter, piberensere, karton, farveblyanter, toiletruller, snor, silkebånd, papir, køkkenruller, palietter og muligt alt andet. På jagt i skufferne!

Den klassiske frase om, at det kun er fantasien, der sætter grænser er nok ikke helt forkert, når det kommer til krea, hvor man tømmer skufferne og bevæbnet med en limpistol, tape eller andet, sætter tingene sammen.

Hyg jer med at lave et fælles projekt eller hver jeres. I kan lave det ud fra et tema (dyr eller andet) eller bare gå kreaamok.

Hvad skal vi lave? 10 sjove og kreative aktiviteter med børn 5

Har I mod på at komme lidt ud og få luft i kinderne?

Det kan være hyggeligt at nusse rundt derhjemme en hel dag, men det er nu også meget rart at få lidt luft i kinderne også.

Få et par tips til, hvordan du kommer ud at løbe med familien.

Ved I stadig ikke, hvad I skal lave?

Mangler du stadig inspiration til, hvad du eller børnene kan lave – så er der helt sikkert et børneværelse, der skal ryddes op – det er der i hvert fald altid med sikkerhed hjemme hos os…. 😉

God fornøjelse – uanset hvad I vælger at lave 🙂

Indlæg oprettet 35

En tanke om “Hvad skal vi lave? 10 sjove og kreative aktiviteter med børn

 1. corking web site thank you for communion this satisfied it’s impressivealts.top pass is the top minecraft site on the internet garish minecraft flip accounts available

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen