Skumfiduser

Nam nam – hjemmelavede skumfiduser

Ok, man får nok ikke en sundhedpris for at servere de her skønne, søde og luftige skumfiduser – men pyt med det, for er der røget en rugbrødsmad eller noget groft og grønt ned til frokosten eller aftensmaden, går det nok, og så er der også plads til at få lidt sødt bagefter.

Men er der noget bedre end skumfiduser? Og hvad så med hjemmelavede skumfiduser med frit valg i forhold til både farve og form? …og med garanti for klisterfingre. Yes, det er toppen!

Der findes en del forskellige opskrifer på disse syndige darlings, og jeg har prøvet en del af dem af og rettet lidt til selv. Det her er i min verden både den bedste og den nemmeste opskrift, og så bliver det jo faktisk ikke meget bedre.

Indeholder reklamelinks.

Tip: har du mod på at riste skumfiduserne over bål, så læs her, hvordan du skruer op for bålhyggen derhjemme.

Dette skal du bruge

Det er som sagt ret nemt at lave skumfiduserne, og er man heldig, er det måske endda ikke nødvendigt at tage ud at handle for at kunne lave dem, da mange af tingene måske allerede ligger hjemme i skuffen.

Start med at finde alle tingene frem, du skal bruge:

  • 2 1/4 dl vand
  • 400 g sukker
  • 1 spsk vanillesukker eller én vanilliestang
  • 20 stk husblas
  • 200 g Flormelis
  • Frugtfarve – kan vælges til, hvis du vil give skumfiduserne lidt sjov farve, men du kan også bare lave de klassiske hvide fiduser

Tip: Lakridspulver, frysetørrede hindbær eller andet kan bruges som topping i stedet for flormelis

Sådan gør du

Nu skal du til at lave skumfiduserne!

Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand, så den kan nå at bløde op, inden du skal bruge den.

Tag så vand, sukker og vanillesukker eller vanillestang op i en gryde og tænd for varmen. Rør godt rundt i massen, mens den varmes op, så alt sukkeret bliver opløst i vandet.

Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i massen. Skru lidt ned for varmen, og lad nu massen stå og småkoge ca. 20 min ved svag varme, mens du rører i den.

Vil du have farvet dine skumfiduser, er det nu, du skal tilføje frugtfarven. VI prøvede (med blandet held) med gul frugtfarve.

Tip: Husk at bruge lidt ekstra frugtfarve, da farven bliver meget lysere, når massen piskes op.

Tag nu en bradepande, og strø godt med flormelis udover den, så massen ikke sætter sig fast.

Efter 20 minutter tages gryden af blusset, og massen køler af et par minutter, så den ikke er brandvarm.

Og nu til det sjove! Nu skal der piskes! Frem med elpiskeren eller køkkenmaskinen, og så skal massen ellers piskes, så den begynder at tage form. Det er også nu, du skal overveje, hvilken konsistens dine skumfiduser skal have. VIl du gerne have dem lidt seje, skal massen ikke piskes så meget. Vil du gerne have dem meget luftige, giver du den ekstra gas med piskeren.

Når massen er pisket godt og har den konsistens, du ønsker, hældes massen ud over bradepanden, og fordeles med en paletkniv.

Herefter strøs flormelis udover massen – brug gerne en si, så du får et fint lag flormelis uden klumper.

Smæk herefter benene op, og nyd en lækker snack en god film et sjovt spil eller hvad du nu har lyst til at slå den næste time ihjel med, for efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet i passende stykker.

Når du har klippet stykkerne ud, kan du med fordel lige give dem lidt ekstra flormelis, så de ikke klumper sammen. Nam nam – hjemmelavede skumfiduser!

Tip: Brug for et par gode tips til en sund madpakke, som I kan spise, inden det går løs med skumfiduserne? Find dem her.

skumfiduser
Nam nam - hjemmelavede skumfiduser 3
Indlæg oprettet 35

2 tanker om “Nam nam – hjemmelavede skumfiduser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen