slim

Slim! Nem opskrift – sådan laver I det selv

Aaaad slim! Sådan er der måske nok mange voksne, der tænker, men jeg har endnu ikke mødt et barn, der ikke synes, at det her lidt ulækre og snaskede slim ikke er dødsjovt at lege med. Der findes et hav af opskrifter, og vi har også kastet os ud i de fleste af dem, men faktisk mener jeg, at den mest simple opskrift også er den allerbedste. Du skal blot bruge tre ingredienser……og lidt frugtfarve, hvis du vil gøre det lidt sjovere. Så fire ingredienser, og du er sådan set ret godt kørende 🙂

Hemmeligheden bag en god slim med denne opskrift er at ælte det hele godt igennem. Rigtig godt igennem – for det er først, når man har været i gang i et godt stykke tid, at massen pludselig forvandler sig til den lækreste slim. Børnene elsker at sidde og ælte massen igennem, så lad dem endelig giv den gas med æltningen og få glæden ved at mærke den ulækre masse forvandle sig mellem fingrene.

Nårh ja, og et lille tip – ælt massen i en skål eller brug et underlag på bordet, så du ikke ender med slim alle steder.

En slimet fornøjelse

Kan man lave sit eget slim, er der ingen tvivl om, at det hele bare er endnu sjovere, end hvis man bare køber den slim, de har nede i supermarkedet. Men opskrifterne er mange, og vi har også været igennem opskrifter med både barberskum og alt muligt andet – det duede ikke for os, og konsistensen var der bare ikke rigtigt – og den kraftige lugt fra sådan en ordentlig omgang barberskum var næsten det værste.

Så her er opskriften til dig – den er er supernem, og så får du som sagt verdens bedste og sjoveste hjemmelavede slim.

Dette skal du bruge

Heldigvis er det næsten verdens nemmeste ting at kaste sig ud i at lave din egen hjemmelavede slim. Ingredienserne er billige, og de er rimeligt nemme at anskaffe. Du finder de fleste i dit lokale supermarked eller i Normal. Gå på jagt efter disse fire ting, og så er du godt kørende:

  • 2, dl skolelim eller limlak
  • 1 tsk kontaktlinsevæske
  • 1 tsk bagepulver eller natron
  • Frugtfarve (valgfri – man kan sagtens bare lave en hvid slim)

Med disse ting på indskøbssedlen har du tilmed nok til, at I kan lave hjemmelavet slim mere end blot én gang – eller måske kaste jer ud i en række forskellige farver.

Slim! Nem opskrift - sådan laver I det selv 3

Sådan gør du

Verdens nemmeste slim laves på følgende måde: Fyld alle ingredienserne i en skål og ælt. Ælt, Ælt, ælt! Den skal have én over nakken, og selvom du tror, at den ikke er der, så giv ikke op. Massen vil pludselig ændre sig. Oplever du, at massen mangler konsistens, så juster lidt ad gangen med både bagepulver og kontaktlinsevæske. Du vil hurtigt kunne mærke en forskel, og når massen har den rette konsistens, er det bare at give los med alle de kreavtive idéer, du kan have.

Skal I lave flere forskellige farver, fordeler du blot den hvide masse i flere skåle og tilfører herefter farve til den enkelte skål.

Ønsker du, at dit slim skal skifte farve, kan du uden problemer tilføre noget mere frugtfarve, når slimen er færdig. Hænderne kan nok ikke undgå at blive lidt farvede også, men det går nok også.

Nu kan I så lege med jeres slim. Prøv eksempelvis at bruge et sugerør til at lave “pruttelyde” eller put slimen på glas og ryst den, så får en sjov form – og siger en sjov lyd.

Mangler du flere idéer til sjove ting, du kan lave med børnene? Læs med her.

Få flere gode idéer til sjove lege med slimen lige her

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen