Snobrød

Snobrød, skumfiduser og bål i haven

Kan du komme på noget, der er hyggeligere et bål, snobrød, varm kakao og ristede skumfiduser over åben ild?

Indeholder reklamelinks.

Det kan være rigtig hyggeligt at komme ud at opleve noget med familien, og der findes så mange gode steder, man kan besøge. Legepladser, zooligske haver, museer, caféer, biblioteker og andet kan ligge højt på listen, når weekenden skal planlægges, men faktisk kan følelesen af at komme væk og stemingen af ferie eller weekend sagtens blive skabt hjemme hos dig selv eller i et grønt område i nærheden.

Og måske synes du, at det lyder som noget af et udstyrsstykke – men det behøver det slet ikke at være.

I weekenden var det netop lejrbålshyggen, vi valgte at prøve af – og med stor succes. Det var så hyggeligt, at vi helt glemte tid og sted, og der kom mange mindre fra barndommen frem, da vi sad der og ventede på, at vores snobrød skulle bage færdigt over gløderne i bålet.

Dengang var tålmodigheden ikke så stor, og det var næsten mere reglen end undtagelsen, at snobrødet blev en anelse brændt, fordi det fik lidt for meget varme, og blev kørt direkte ind over flammerne i forsøget på at få det hurtigere færdigt.

Tip: Find flere idéer til aktiviteter med familien.

Skru op for hyggen

Hvorfor nøjes med snobrød? Med til lejrbålshyggen hører også et par andre ting – eller der kan der gøre, hvis man har lyst til at toppe hyggen lidt.

Vi greb chancen for at komme en tur “down memory lane” med både varm kakao med skumfiduser (passede lige med, at bålet var klar efter en kop kakao) og skumfiduser over ild og stoppet ind mellem to Mariekiks bagefter. Og der er nok en grund til, at det stadig er noget, mange elsker – for nøj, hvor havde jeg dog glemt, hvor godt og syndigt, det smager!

varm kakao med skumfiduser

For at komme godt i gang med lejrbålshyggen, skal du lige have samlet et par ting. Og du kan naturligvis bare nøjes med snobrød, hvis du synes, at det andet bliver for meget.

Tip: Vil I lave jeres egne skumfiduser? Læs med her.

Dette skal du bruge

Tip: Har du ikke en have, så køb en éngangsgrill, og find en hyggelig park, en strand eller en græsplæne, hvor I kan sætte jer.

Opskrift på snobrød

snobrød på pind

Nam nam, så er det tid til hjemmebagte snobrød. Og heldigvis er snobrødsdej noget af det nemmeste, man kan kaste sig over. Start i god tid, så dejen lige har tid til at hæve, og så er hyggen nærmest garanteret.

Dette skal du bruge

4-5 stk

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Put vandet i en skål, og tilsæt gæren og saltet. Rør rundt indtil gæren er opløst i vandet. Nu tilsættes melet lidt ad gangen. Du skal ca. bruge 500 g, men mærk dig frem – dejen skal være glat og en anelse fedtet.

Når dejen er æltet godt sammen, lader du den hæve en halv times tid med et klæde over.

Nu er dejen klar til brug! Strø lidt mel ud på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Skær den nu op i lige store stykker, og rul stykkerne til lange pølser – de skal være ca. 1 cm tykke.

Rul så pølserne om pinden, og sørg for, at der ikke er huller. Dejen skal slutte tæt hele vejen rundt.

Bag jeres snobrød over gløderne 🙂 Det tager gerne en halv times tid – plus minus.

Tip: Det kan være dejligt at putte syltetøj i bagefter – men husk, at der er hul i bunden, så bind en serviet eller lidt sølvpapir om snobrødet, så det ikke ender galt 🙂

God fornøjelse 🙂

Indlæg oprettet 35

En tanke om “Snobrød, skumfiduser og bål i haven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen