Havrekiks

Sprøde havrekiks til madpakken

Hvad er mere hyggeligt, end at få lidt hjemmebag med i madpakken eller i 10’er maden? Vi elsker disse lækre og sprøde havrekiks, som nok er en kiks med smør i – men hvis resten af madpakken har masser af gnavegrønt og frugt, så er det helt ok at slutte af med en lille kiks.

Tag børnene med i køkkenet, når du skal til at bage – de vil elske at lave fugurer med en udstikker. Og så er det altid sjovere at spise noget, man selv har været med til at lave.

Indeholder reklamelinks.

Dette skal du bruge

Det er faktisk slet ikke svært at lave disse velsmagende havrekiks – og så er det faktisk heller ikke specielt tidskrævende. Dejen skal lige på køl, når den er lavet, men bortset fra det, er det hurtigt at lave disse skønne havrehapsere.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 100 gram finvalsede havregryn
  • 1 1/4 kogende vand
  • 100 g smør (tag det ud af køleskabet lidt inden, du skal bruge det)
  • 45 g rørsukker
  • 120 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Tag en lille skål, og hæld havregrynene i, og hæld det kogende vand over havregrynene. Lad grynene suge vandet op, så de bliver bløde. Det tager gerne et par minutter.

Tag en ny skål. Nu skal sukker og smør blandes sammen i skålen. Hak smøret godt i stykker, så smørklumperne bliver mindre og rørt godt sammen med sukkeret. Tilsæt nu bagepulver, salt og mel, og rør det sammen.

Tilsæt til sidst de bløde havregryn, og rør det hele godt sammen. Når dejen har samlet sig, skal den på køl en times tid.

Så skal kiksene bages

Kiks

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)

Drys lidt mel ud på bordpladen, og hæld dejen ud herpå.

Tag en kagerulle, og rul dejen i en firkant. Dejen skal være ca. 1/2 centimeter tyk.

Nu kommer så det sjove, for nu skal kiksene have det udtryk, I gerne vil give dem. Brug en udstikker til at lave sjove figurer, eller skær blot dejen ud med en kniv.

Sprøde havrekiks til madpakken 3

Tip: Har du ikke en udstikker, kan du blot bruge et vandglas i den størrelse, du ønsker.

Vi brugte en kagerulle med mønster for at lave dem ekstra sjove, og så fik Mathilde ellers lov til at gå amok med udstikkerne, og hun fik lavet både hjerter, stjerner, bamser og blomster.

Beklæd nu en bageplade med bagepapir, og læg dine kiks på pladen.

Bag nu kiksene i ovnen i ca 15-18 minutter – eller til de er gyldne og sprøde.

Når kiksene er færdige, lægges de til afkøling på en rist.

Nyd kiksene med det samme, eller opbevar dem i en beholder eller kagedåse – så holder de længere.

Find endu flere opskrifter på mad til børn eller på den lille snack til 10’er maden.

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen