Grønne vafler

Tip: Server grønne vafler for børnene

Vi elsker vafler i alle afskygninger – både til morgen, middag og aften – og heldigvis er der uanede muligheder for at lave vafler, der både er sunde, og som passer perfekt til en sund frokost eller som en lille snack i 10’er maden.

Der er selvfølgelig også mulighed for at lave den helt klassiske, sprøde vaffel med syltetøj og sukker – men den gemmer vi lige til en anden dag.

Denne gang er vi gået i krig med den skønne, lyegrønne vaffel med masser af smag og fylde. Børnene elsker dem – måske også på grund af farven, og så er den endnu en god mulighed for at lokke nogle ekstra grøntsager i dem.

Indeholder reklamelinks.

Så går vi til vaflerne!

Tag endelig familien med i køkkenet, når I skal til at lave vaflerne. Det er en hyggelig aktivitet at lave sammen – samtidig med, at børnene lærer noget om, hvordan man laver mad.

Tip: Server grønne vafler for børnene 1

Opskriften nedenuder giver ca. fem fine, store vafler – du kan med fordel lave en dobbelportion, for de forsvinder hurtigere, end man lige ved af 😉

Ingredienser

  • 2 dl ærter optøede ærter fra frost
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl mælk
  • 3 æg
  • 1 dl hytteost
  • ½ tsk salt
  • En lille håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du:

Start med at blende havregrynene, og stil dem så til side i en skål sammen med saltet.

Blend herefter de optøede ærter sammen med mælken, og tilsæt hytteost, æg og basilikum. 

Nu blandes massen sammen med havregrynene, og det hele røres godt sammen i skålen. Sæt herefter skålen i køleskab i en halv times tid.

Tænd dit vaffeljern, og kom lidt fedtstoft på. Bag nu hver vaffel i ca. 5 min, og læg de færdige vafler til side på en tallerken.

Tip: Brug mobilen til at tage tip på hver vaffel, og lad børnene administrere tiden og sige til, når den er gået. De giver engagement, og de føler et stort ansvar for opgaven.

Brug vaflerne i en sandwich

Mmm, til frokost lavede vi de lækre, lysegrønne vafler. De blev toppet med en bacondip, pandestegt kylling, masser af grøntsager og et låg af blendede majs, æg og parmesan bag i ovnen.

Ærtevafler som sandwich
Brug vaflerne i en lækker sandwich med grønt, dip, kylling – eller på en helt anden måde. Det er helt op til dig.

Vaflerne kan spises med det samme eller nydes kolde. De kan holde sig 2-3 dage i køleskab i en lufttæt beholder eller i en madkasse og kan med fordel lunes i mikroovnen.

Du kan også lave en lidt større portion og fryse vaflerne ned – tag dem op dagen inden, de skal bruges i madpakken, eller lun dem i mikroovnen direkte fra frost.

Tip: Vil du hellere smage en sød morgenmadsvaffel, skulle du tage at prøve dem her.

Indlæg oprettet 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen