grissini

Grissini til madpakken eller som værtindegave

Du kender det. I skal ud at besøge nogle venner eller familie, og du vil gerne have en værtindegave med, og den her gang skal det være noget lidt anderledes. Noget hjemmelavet. DIY, der er lidt hyggeligt og gerne noget, der er lidt anderledes.

Sådan tænkte jeg i hvert fald, da vi skulle besøge mine forældre i sidste weekend. Faktisk stod jeg også og skulle lave noget lidt lækkert til Mathildes madpakke, så jeg tænkte, at man da sagtens lige kunne slå to fluer med ét smæk.

Så har du mod på at kaste dig ud i en lidt anderledes værtindegave, “brødbuketten”, vil du lave en lækker snack, som kan bruges til diverse dyppelse, eller skal ungerne have noget lækkert og anderledes med i madpakken, så læs med her.

Indeholder reklamelinks.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5 dl lunken vand
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æggehvide
  • 300-325 g hvedemel
  • Drys med forskellige frø (f.eks. sesam, hørfrø, chiafrø, solsikkekerner) eller med krydderier og krydderurter (f.eks. rosmarin, timian, oregano)
  • Slut gerne af med flagesalt for at fremhæve smagen

Sådan gør du:

  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt vand.
  • Rør gæren ud i vandet
  • Tilsæt olie, sukker, æggevide og salt
  • Tilsæt hvedemelet,og ælt dejen. Gem hellere lidt af melet, og vent med at komme det i, så dejen ikke bliver for tør.
  • Dejen skal nu hæve i en time. Dæk den til med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet. Du kan evt. også hæveprogrammet på din ovn, hvis du har sådan et
  • Nu skal vi til det sjove. Dry mel på bordet, og tag dejen ud på bordet.
  • Rul dejen ud med en kagerulle. Du skal ende med rektangel som ligger på den høje led.
  • Drys frø og urter efter din egen smag på dejen, og klap lidt på den, så det sidder bedre fast
  • Nu foldes dejen én gang. Tag fat i bunden af dejen, og fold bunden op til toppen
  • Tag en kniv, og skær herefter dejen ud i 20-25 strimler
  • Tag fat i hver ende af stykkerne, og twist enderne i hver deres retning, indtil hele stykket er snoet
  • Læg alle grissinierne på en bageplade med bagepapir, og pensl med vand
  • Bag dine grissinier ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter

Tip: Gem dine grissini i en dåse, madkasse eller opbevaringsboks for at holde dem sprøde.

Pak dine grissinier ind som en buket – så har du en personlig og spiselig værtindegave

Brug bagepapir og gavebånd til at pakke dine nybagte grissinier flot ind. Du kan også bruge snor eller garn for at gøre det mere rustikt. Top det med et fint klistermærke eller et lille kort – så er du i mål.

grissini
Grissinier pakket ind som en buket i bagepapir og med bånd

Andre lækre ting til madpakken: Har du prøvet at lave de her lækre vafler, som sagtens kan fryses ned og tages op dagens inden, de skal med i madpakken?

Grissini til madpakken eller som værtindegave 1
Indlæg oprettet 35

2 tanker om “Grissini til madpakken eller som værtindegave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen